П'ятниця, 29.03.2024, 15:28 | Приветствую Вас Гість

Управляем футбольным клубом

Концепція проекту

Главная » 2008 » Січень » 31

"Мій Український Футбольний Клуб"

Я хочу керувати українським професіональним футбольним клубом, який би став флагманом українського клубного футболу, а з часом й європейського. Для того, щоб керувати футбольним клубом мені потрібно стати його власником, тобто купити або створити його. Але у мене є ще й інша проблема. Я не володію такими фінансовими можливостями, щоб самому могти купити або створити український професіональний футбольний клуб, який би грав в одній із професіональних футбольних ліг України. Для виконання цього завдання я шукаю людей, а зокрема юристів, економістів та просто людей, які поділяють мої прагнення і також не мають фінансової змоги втілити це в реальність. Для цього, передусім, ми формуємо команду однодумців з вищеперелічених фахівців зі спільними інтересами. Далі ми перевіряємо чи в Україні є можливість купівлі недорогого з нижчих ліг або створення власного, з базою, стадіоном та гравцями професіонального футбольного клубу. Якщо є можливість купівлі або створення ФК, то ми створюємо Громадську Організацію (ГО). Далі ініціативна команда, за допомогою зацікавлених у цьому юристів, економістів та всіх активних людей, які готові нам допомогти, пише проект, який дав би нам можливість самостійно придбати недорогий або ж створити власний український ФК. Цей проект повинен бути схемою, яка б передбачала купівлю або ж знову таки створення цього ФК членами ГО, компенсуючи його вартість великою кількістю незначних внесків членів команди. Зараз за цією ідеєю стоїть група людей, які на добровільних основах поки що намагаються зорганізувати підготовку до створення ГО. ВИ також можете стати членом цієї команди натиснувши і долучитися до написання проекту!!! В майбутньому на основі цих людей будуть створені ініціативні групи, які займатимуться розробкою проекту та втілюватимуть його в життя.
Мета проекту – купівля або створення і подальше управління українським професіональним футбольним клубом.
Фінансування проекту – щорічні членські внески учасників проекту та спонсори.
Після написання проекту він офіційно стартує на всеукраїнському рівні. На спеціально створеному сайті розпочнеться онлайн-реєстрація майбутніх власників клубу, а згодом буде створена, з тих, які внесуть свої кошти для купівлі клубу, повноцінна «компанія (траст) вболівальників». Кожен з учасників проекту володітиме одним голосом, який він зможе використати при колективному ухваленні рішень, які стосуватимуться діяльності клубу. Кожен член компанії матиме рівні права у вирішенні дуже важливих питань. Кожен член ГО, задопомогою сайту та членських внесків, безпосередньо впливатиме на фінансову політику клубу. Зокрема, вони визначатимуть розмір витратних статей бюджету, наприклад: «трансферний бюджет», «стадіон», «футбольна школа», «соціальний бюджет» та ін. Проект не передбачає особистого збагачення членів ГО ні зараз, ні в майбутньому. Прибуток, який, можливо, отримає клуб, буде реінвестованим у клуб. Окрім красивої ідеї успіх цього проекту багато в чому залежить від належної системи корпоративного управління. Вже на початковій стадії проекту будуть визначені конкретні механізми і процедури, за рахунок виконання яких, учасники проекту зможуть адекватно впливати на його хід та на управління клубом. Значна частка менеджерських рішень прийматиметься власниками клубу через голосування на сайті компанії.
Перспективи: Загалом, нова модель віртуальної корпорації, яка буде сформована, окрім форми комунікації – через інтернет, по суті, ні чим не відрізнятиметься від звичайної організації. Відмінності проявлятимуться тільки в тому, що члени ГО зможуть брати участь в управлінні клубом. Такий проект також забезпечить створення нових робочих місць та може стати хорошим поштовхом для українського футболу з точки зору впровадження сучасних стандартів та практик управління.
Перелік критеріїв та вимог, за якими відбуватиметься вибір клубу у порядку спадання за умовною важливістю):
1. Позитивний інтерес влади того ареалу, де знаходиться клуб, до цього проекту (губернатора, мера, громадян міста та ін.)
2. Наявність стадіону, який відповідає вимогам ПФЛ
3. Організаційно-правова форма клубу: клуб не повинен бути некомерційною організацією
4. Прозора бухгалтерія клубу, відсутність заборгованостей (або наявність заборгованості на рівні не більше 20% від річного бюджету клубу)
5. Належна кількість населення в місті, наявність футбольних традицій
6. Наявність у місті сучасного устаткування для забезпечення якісної телетрансляції матчів команди
7. Наявність футбольних шкіл
8. Транспортна доступність міста
9. Інше
Ось перелік критеріїв, які необхідно взяти, на нашу думку, до уваги вибираючи потенційний футбольний клуб. Цілком ймовірно, що цей перелік змінюватиметься і доповнюватиметься, але суть його якщо й змінитися, то несуттєво.
Для тих, хто дійсно хоче взяти участь у процесі вибору клубу, рекомендуємо при здійсненні аналізу користуватися вищенаведеним переліком критеріїв. Ввійдіть в історію!!! Саме Ви маєте можливість творити футбольну історію не тільки цього клубу, але й історію українського футболу!!! Просто уявіть собі можливість впливати на долю команди. Справжні любителі футболу не можуть дозволити собі знехтувати цим!!!
У нас є можливість не просто купити клуб, але й показати всім нинішнім футбольним функціонерам як потрібно управляти і як потрібно вибудовувати взаємини з уболівальниками, не забуваючи при цьому про спортивні, фінансові та інші соціальні цілі!!!
Просмотров: 2014 | Добавил: Byba | Дата: 31.01.2008 | Комментарии (0)

Форма входа
Календарь
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Футбольні новини
Статистика

В мережі всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Я готовий щомісяця вкладати в свій клуб:
Всього голосів: 458